Lingvanex Tranalator

Преведувач за

0 / 10000
translation app

Lingvanex - вашата универзална апликација за превод

Преведувач за

Преземете за бесплатно

Користете ги апликациите за превод Lingvanex за секој бесплатен превод од македонски на Грчки. Ние применуваме технологија за машинско преведување и вештачка интелигенција за бесплатен Грчки-македонски преведувач.

Превод од македонски на Грчки онлајн

Треба да преведете е-пошта од добавувач во Грчки или веб-страница додека патувате во странство? Lingvanex воведува БЕСПЛАТЕН онлајн преведувач кој веднаш се преведува од македонски на Грчки или од Грчки на македонски!

Нашиот преведувач Lingvanex работи со користење на технологија за машинско преведување, што е автоматско преведување на текст со помош на вештачка интелигенција, без човечка интервенција. Оваа технологија гарантира целосна доверливост на обработените податоци.

Како функционира машинскиот превод? Вештачката интелигенција прво го анализира изворниот текст и создава средна верзија на неговиот превод, а потоа го претвора во текст на целниот јазик користејќи граматички правила и речници.

Што го прави преведувачот на Lingvanex најдобар преведувач?

 • iconЦелосна доверливостОбезбедување на безбедност и приватност на Вашиот превод.
 • iconСупериорни перформансиОценете го квалитетот на преводот со пробен период.
 • iconРазноврсна преводОнлајн и офлајн способности, текст во говор, говор во текст.
 • iconСеопфатни алаткиРечник, Фрасебука, Превод на Текст, Говор, Датотеки, Слики, Веб Страници.
 • iconГолема јазична покриеностПоддржани над 100 јазици
 • iconБеспрекорна интеграцијаКомпатибилен со Windows, Linux, Mac OS, iOS, Android и Web.
 • iconОдговорна поддршкаТим за поддршка на Lingvanex Достапен за помош.

Што го прави преведувачот на Lingvanex најдобар преведувач?

 • Превод од македонски на Грчки
 • Превод од Грчки на македонски
 • Слушајте ги преводите со функцијата текст во говор
 • Уредете текст и цитирајте извори во исто време со интегрирани алатки за пишување
 • Уживајте во бесплатен превод
 • Користете ја моќта на вештачката интелигенција за брзо преведување на текстот и
 • Преведете онлајн — без преземање апликација
 • Превод помеѓу јазици на мобилна платформа

Популарни македонско-Грчки фрази за Почетен разговор

Оваа листа обезбедува некои основни Грчки фрази за да започнете. Имајте на ум дека преводот и употребата на овие фрази може да бидат под влијание на контекстот и културните нијанси.

 • Здраво - Γεια σου
 • Добро утро - Καλημέρα
 • Добра вечер - Καλησπέρα
 • Добро сум - Είμαι καλά
 • Ви благодарам - Σ' ευχαριστώ
 • Извинете ме - Με συγχωρείτε
 • Извини - Συγνώμη
 • Разбирам - Καταλαβαίνω
 • Не разбирам - Δεν καταλαβαίνω
 • Зборуваш ли македонски? - Μιλάς Μακεδονικά;
 • Да - Ναι
 • Не - Όχι
 • Можеш ли да ми помогнеш? - Μπορείς να με βοηθήσεις;
 • Каде е тоалетот? - Που είναι η τουαλέτα;
 • Колку е ова? - Πόσο είναι αυτό;
 • Во колку часот е? - Τι ώρα είναι;

5 уникатни начини за учење на јазикот

 • iconКористете флеш картички. Креирајте картички со важни зборови и фрази и вежбајте ги секој ден. Можете дури и да додадете слики за да ви помогне да ги запаметите значењата. Колку почесто ги прегледувате вашите картички, толку побрзо ќе запаметите нов речник.
 • iconГответе Грчки јадења. Слушањето аудио рецепти и гледањето видеа за готвење од домородните луѓе не само што ќе ви помогне да го научите јазикот и главниот изговор, туку и да се нурнете во културата на земјата.
 • iconИграат игри. Постојат многу игри и апликации кои ќе ви помогнат да го практикувате јазикот Грчки. Можете да ги направите вашите сопствени игри.
 • iconПрисуствувајте на говорни клубови. Треба да почнете да зборувате или барем да го практикувате изговорот што е можно порано. Можете да го направите ова со посетување на клубови за говорење тагалог каде што луѓето разговараат за различни теми и ги споделуваат своите приказни. Ќе го практикувате вашиот вокабулар, граматика и вештини за раскажување приказни во исто време.
 • iconНаучете ја културата. Земјата на Грчки има културен вкус, така што учеството во традиционални танци, посетувањето фестивали и работилници за уметност и занаетчиство не само што ќе ве запознае со јазикот, туку и ќе го продлабочи вашето разбирање за Грчки културата.

Често поставувани прашања

Точен ли е преводот на Лингванекс?

Бидете сигурни, ние сме посветени да ви обезбедиме сигурни и точни преводи за да ги задоволите вашите јазични потреби. Ние користиме вештачка интелигенција и најновите научни истражувања за да обезбедиме најдобар квалитет на превод во класата.

Колку време е потребно за да се преведе голем текст?

Преводот трае само неколку секунди, без оглед на големината на текстот. Ја разбираме вредноста на времето и се стремиме да обезбедиме беспрекорно преведувачко искуство со минимални периоди на чекање.

Колку ликови може да се преведат?

Бесплатната верзија на преведувачот Lingvanex ви овозможува да преведете до 10000 знаци по барање и да направите до 1000 барања за превод дневно.

Дали ви нудиме планови за претплата?

Да, ние нудиме планови за претплата за нашите апликации за превод Lingvanex. За да добиете повеќе информации посетете ја нашата страница Сите производи (lingvanex.com). Дополнително, можете да го тестирате квалитетот на нашите производи со бесплатен 2-неделен пробен период. Пополнете го формуларот Контакт со нас на главната страница и ние ќе ви помогнеме во изборот на најдоброто решение.

Јазичните парови се достапни за превод на текст на македонски јазик

Исто така, можете да најдете преводи од македонски на други јазици.